Ana içeriğe atla

Elementler Hakkında

Hepimiz duymuşuzdur "Ay hava grubuna güven olmaz" ya da "Ateş baskın kişinin öfkesinden kaçacaksın" gibi gelenneme cümlelerini. Çoğu kişi Güneş burcunun hangi elementi temsil ettiğini bilse de daha fazlası hakkında fikir sahibi olmak için elementlerin neler ifade ettiklerini öğrenmek gerekiyor. Buyrun o halde :)

The Elements in Astrology and How They Affect Your Zodiac Sign

Antik Yunanlılar varlıkları dört elemente ayırmış ve dünyadaki her şeyin bu dört kategoriden birine sığabileceğine ya da bunların birleşiminden oluşabileceğine inanmışlardır. Onlara göre ateş, su, toprak, hava olarak bildiğimiz bu dört element baktığımız her yerde görülebilirdi.

Bu inanışa göre fiziksel varlığımızın yani dünyadaki formumuzun toprak, duygusal varlığımızın su, düşüncelerimizin hava ve spiritüel yönümüzün ateş elementini temsil ettiği söylenebilir.

Astrolojide evlerin veya burçların her biri, bir elementle bağlantılıdır. Dört elementin temsil ettiği toplam on iki burç ve on iki ev bulunur.

2-6-10. ev (boğa, başak, oğlak) toprak elementini, 4-8-12. ev (yengeç, akrep, balık) su elementini, 3-7-11. ev (ikizler, terazi, kova) hava elementini, 1-5-9. ev (koç, aslan, yay) ise ateş elementini gösterir.

Toprak elementi (boğa, başak, oğlak):

Kendi vücudumuz da dahil duyularımızla algıladığımız birçok şey toprak elementinin konusudur. Evimiz, bahçemiz, paramız gibi. Toprak elementi çalışma ve para kazanma yollarımızı ve varlıklarımıza, vücudumuza nasıl baktığımızı gösterir.

Toprağın doğadaki yapısı gibi bu elementteki burçlar da sabittir ve diğer her şey için bir temel oluşturmaktadır. Bu grubun burçlarına sahip kişiler; güvenilir olmalarıyla, üretken ve risk almaktan kaçınan yapılarıyla bilinirler.

Hava elementi (ikizler, terazi, kova):

Hava elementi mental yeteneklerimizle, düşünme-konuşma biçimimizle, etrafımızdaki dünyayla olan iletişimimizle ilgilidir. Hava elementini görsel olarak, kendimizden çıkan ve dünyadaki her şeyle bağ kurmamızı sağlayan görünmez kablolara benzetebiliriz.

Hava burçları hayvan figürleriyle resmedilmemiştir. Çünkü olayları mantık ve akıl çerçevesinde anlamlandırmayı, içgüdülerden uzaklaşıp insani yönümüzü ortaya koymayı temsil eder. Hava grubu burçlarına sahip kişiler; sabit olmayan, uçarı, başına buyruk, bilgiye meraklı kişilerdir.

Su elementi (yengeç, akrep, balık):

Su elementi duyguları ve hisleri temsil eden, sezgisel bir elementtir. Olumlu/olumsuz bütün duygular, hafızamız ve hatıralarımızın bizdeki etkileri su elementiyle bağdaştırılır. Bunlar ruhsal deneyimler, inançlar, ilham aldığımız konular ve yaratıcılığımız gibi şeyler olabilir.

Su elementi göremediğimiz ancak derinden hissedebildiğimiz gerçek duygularımızı içermektedir. Suyun sürekli akması gibi duygularımız da sürekli değişim halindedir. Su grubu burçlarına sahip kişiler, insanları çok kolay anlayabilir ve onlara yardımcı olabilir.

Ateş elementi (koç, aslan, yay):

Ateş elementi her şeyin enerjiden türediğini ve yaşam için enerjinin mutlaka olması gerektiğini sembolize eder. Bu enerji dışsal kaynaklardan alınabildiği gibi kişinin kendi içine dönüp orada bulduğu bir enerji de olabilir.

Ateş elementini bir form olarak düşünmek zordur. Atoma benzetilebilir, gergin bir gücü simgeler. Bu grubun burçlarına sahip kişiler; doğrudan ve açık davranışlarıyla, çabuk alevlenebilmeleriyle ve tutkulu yapılarıyla bilinirler.

Peki kim kiminle anlaşabilir?

Genelleme olduğunu unutmayalım ancak ateş elementi hava elementiyle, su elementi toprak elementiyle “genel anlamda” uyumludur.

Neden genellemeyi vurguluyorum? Çünkü element bakımından uyumlu olsa da aslan-kova burçlarının anlaşması çok güç sağlanabilirken, aslında uyumsuz gibi duran ateş ve toprak örneği yay-başak ikilisi ortak paydada buluşup daha kolay anlaşabilir.

O nedenle bunların genel bilgi olduğunu, detaylı olarak yorumlayabilmek için kendi haritalarımızı incelememiz gerektiğini unutmayalım. Keyifli okumalar :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşk, Zenginlik ve Zarafet: Astrolojide Venüs

İsmini Roma mitolojisindeki Venüs’ten almıştır, mitolojide güzellik tanrıçasıdır. Çok parlak bir gezegen olduğu için bu gezegene Venüs adı verildiği düşünülmektedir. Venüs (Yunan mitolojisinde Afrodit), denizin köpüklerinden bir istiridye kabuğu içerisinde doğmuştur ve olağanüstü güzellikte bir kadındır.   Astrolojide Venüs; aşkı, ilişkileri ve kişinin yaratıcılık gücünü gösterir. Evlerdeki ve burçlardaki anlamlarına bakalım :) Venüs koçta veya 1. evde kişinin doğrudan/açık davranmasını ve maskülen hareketleri olabileceğini gösterir. Venüs koçların sabırlı olmaya ihtiyacı olabilir. İkili ilişkilerde hak ve adalete takıntılı olmayı ifade eder. Stratejilerde ani davranma ve mağduriyet yaşanabilir. 2. ev veya Venüs boğa lüks yaşam ve para anlamında güç verir. Kişi ikili ilişkilerde görselliğe önem verir ve estetik düşkünüdür. Venüs boğa konumu maddi olanaklar, manevi değerler ve parasal anlamda şanstır. 3. ev veya Venüs ikizler iletişim kurarak, başkalarına sorarak ilişkisini yü

Venüs'ün Açıları

Romantik ilişkilerin ve kazançlarımızın yöneticisi Venüs'ün haritada diğer gezegenlerle yaptığı açılar da birçok açıdan kişiye yol gösterici olabiliyor. Bu açıları inceleyelim, fikir sahibi olalım :) Venüs’ün Güneş’le üçgen açısı varsa kişi popüler ve ön plandaki kişilerle ilişkiler kurabilir. Parasal anlamda olumlu bir potansiyeli gösterir. Venüs akrep ve Güneş yengeçteki gibi özel konumlarda ise kişinin içe dönüşünü ifade edebilir. Venüs-Ay üçgeni anneyle ilişkideki sorunların çözülmesi gerektiğini gösterir. Bu ilişkiden gelen temel güven sorunları olabilir. Venüs-Ay kavuşumu veya üçgeni evlilik için oldukça olumludur, uzun ömürlü evlilik işaretlerinden biri olarak değerlendirilir. Venüs’ün Merkür’le kavuşum ya da üçgen açıları ikili ilişki ve evlilikte iletişimi güçlü bir partnere ihtiyacı gösterir. Yazılı veya sözlü iletişim, paylaşım bu kişi için çok önemlidir. Venüs-Mars üçgeni ya da kavuşumu kişinin herkesle çok rahat arkadaş olabilen birisi olduğunu gösterir, harek